Kilimanjaro – 7. januar

I dag kommer bloggen fra Solveig.

Nå føler vi at vi har kommet skikkelig i gang, og nå sitter vi oppe på Shira-platået på ca 3000 moh, og alle har det bra og er veldig godt fornøyd. Vi drikker te, spiser litt snacks og snakker om det som har skjedd på veien opp fra regnskogen og opp til dette platået som mer minner om et månelandskap.

Dagen startet som sagt nede i regnskogen, og var litt overskyet da vi stod opp, men vi er ikke avhengig av sola for å ha det bra på tur. Faktisk så er litt overskyet vær mye bedre å gå i enn steikende sol, så værmessig har dette vært en veldig bra dag. Det kom ei regnskyll midt på dagen, men da den var over så gikk vi oss tørr, og inn i  camp var det ingen som kunne se at vi hadde vært våte tidligere på dagen.

 

(Bilde fra Shira-campen som vi ligger i nå)

Det er mye skravling, fortsatt. 13 damer på tur. Stakars Ryan. Vi er faktisk litt bekymret for hans mentale helse, men fortsatt smiler han. Det er også mye latter å høre mens vi går, så det er ikke noen tvil om at folket koser seg. Etter hvert, når vi kommer høyere, så blir det nok mindre skravling og latter, når folk får mer enn nok med å puste, så vi får utnytte muligheten mens vi har den.

Vi fikk jo en forsmak på hvordan dagene blir da vi startet i går, men det er allikevel rart å plutselig møte oppdekkede bord med rød duk og deilig lunch når man kommer rundt en klippe eller over en fjellkant. Der står de og smiler og har gjort alt klart til oss, bærerne og guidene våre. Det er helt fantastisk å bli oppvartet på denne måten.

Da vi kom inn mot den nye campen i ettermiddag så fikk vi også oppleve noe helt nytt, for der stod alle bærerne og guidene og sang for oss. Flotte afrikanske gutter og menn som danser og synger er en helt utrolig opplevelse, spesielt når man er på 3000 moh og er litt sliten etter en lang dag. Så turen når stadig nye høyder, bokstavelig talt og opplevelsesmessig. Vi ser fram til fortsettelsen, og siden alle føler seg friske og raske så er det ingen som ser mørkt på morgendagen. Da skal vi opp mot Lawa Tower på over 4000 moh, på en liten aklimatiseringstur.

Ha en fin dag i Norge, hilsen Solveig og resten av gjengen.

Postet i Turdagbok
Cecilie Skog Logo