Lawa Tower – 8. januar

Det har vært nok en fantastisk dag her nede på fjellet, selv om dagen i dag ble litt mer slitsom enn de foregående.

Vi våknet opp grytidlig og fikk med oss en fantastisk soloppgang over Shiraplatået. Campen vår lå på ca 3000moh, så nå var vi godt over skogen og hadde flott utsikt over landskapet under oss. Som vanlig fikk vi kaffe og te «på senga», så oppvåkningen går greit med slik service.

I løpet av dagen har vi beveget oss sakte-sakte videre oppover, og rundt lunchtider var vi oppe på godt over 4000 moh. Lunchplassen var lagt til rett under Lawa Tower, så vi kunne se veien videre opp etter lunch.

(Lunchcamp rett under Lawa Tower)

Vi beveger oss nå i et skikkelig månelandskap, så vi har god sikt både opp- og nedover, og det er rart å tenke på at vi bare for to dager siden var nede i den tjukke regnskogen. Turen videre oppover etter lunch gikk via Lawa Towewr, som ligger på ca 4800 moh. Det ble ei tung økt, og vi fikk en forsmak av hva det vil si å bevege seg i høyden. Mye av latteren og skravlingen fra i går tok slutt, og folk hadde mer enn nok med å sette den ene foten forran den andre, men det gikk greit. Heldigvis skulle vi ned på den andre siden, så dette ble mer som en ren aklimatiseringstur å regne ettersom den neste campen lå rett under 4000 moh. Turen ned mot campen var magisk, og vi gikk mellom noen rare palmeaktige trær som var helt fantastisk å se på, og helt ulikt noe annet vi hadde sett.

Nå sitter vi småslitne og godt fornøyd i campen nede i Barancodalen, og utenfor teltet, i mørket, vet vi at den berømte Breakfast Wall ligger. Det er morgendagens prosjekt, men det tenker vi ikke så mye på nå. Etter en slitsom dag for de aller fleste skal det bli godt å krype ned i posen snart, og få en god natts søvn.

Alle her ønsker å sende en hilsen hjem, så følger du med på bloggen og kjenner noen som er med på turen, så tenker vi på deg og dere :-) Ettersom vi ikke har mobildekning så får vi ikke sendt meldinger privat, så det får bli på denne måten.

Hilsen alle oss på fjelltur.

Postet i Turdagbok
Cecilie Skog Logo