Dette er meg!

Av yrke er jeg sykepleier, og kommer fra Ålesund. Jeg har studert friluftsliv ved Høgskulen i Volda og har flere års erfaring som fjellfører i inn og utland og har jobbet som både brefører og breinstruktør.

Jeg oppdaget friluftsliv på nytt, i tenåra, da jeg kom hjem fra et år i utlandet. Fjellene stakk hull på himmelen og jeg ville på besøk. Besøkene ble stadig hyppigere. Sammen med mestringsfølesen og nyskjerrighet, kom drømmene. Om andre fjell og breer jeg ønsket å bli kjent med. Jeg drømte ikke om å skrive verdenshistorie, men om å få oppleve, være til stede.

Klatring i tynn luft og polferder er en mannsdominert verden. For å henge med gutta, har jeg trent mye for å kunne være grundig forberedt. Dette har gjort meg godt rustet både mentalt og fysisk.

Siden planlegging og forberedelser er en viktig del av ekpedisjoner, har jeg lagt stor vekt på dette og ser på det som en suksessfaktor og årsak til måloppnåelse og en lykkelig tur.

Turene mine trenger ikke være lange og krevende- de er uansett et sted å samle tankene, finne roen. Når jeg padler kajakk eller kano, går på topptur i Sunnmørsfjellene, spaserer langs Jærstrendene, eller når jeg klatrer eller buldrer sammen med vennene mine, da trives jeg. Jeg digger rett og slett å være på tur, det er det aller kjekkeste jeg vet.

Cecilie Skog Logo